Penguenler ne yer ? Nasıl beslenirler ?

0
155
penguenler ne yer ?

Penguenler ne yer ? Nasıl beslenirler ?

Penguenler perde ayaklı deniz kuşları olarak bilinirler. Peki bu penguenler ne yer ? Nasıl beslenirler ? Güney Kutbu, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Amerika, Güney Afrika ve hatta Galapagos kıyılarında yaşarlar. Penguenler uçamayan kuşlar olarak da bilinirler perde ayaklı olduklarından denizde yüzme hünerleri vardır. Avlanma ve oldukları alanlarda denizlerdeki kabuklular, balık ve mürekkep balıkları ile beslenirler. 17 çeşit penguen türü vardır. Bunlardan en iri olanı imparator penguenlerdir. Ağırlıkları 45 KG kadar çıkabilir. Penguenler yağlı tabakaları sayesinde 80 derecelik bir farka kadar uyum sağlarlar. -40 derecelere kadar pek uyumsuzluk yaşamazlar. Penguenlerin en sevdiği yiyecek mürekkep balıklarıdır. Penguenler iyi yüzebilen ve avcı kuşlardır.

penguenler ne yer ?

Ne kadar süre ile avlanırlar ?

Penguenler günde ortalama 130-150 arasında suya dalarlar avlanmak için ancak bunlardan 15-20 kez bir kaç av yakalayabilirler. Penguenler av sırasında beslendikleri gibi av esnasında yavrusu beslemek içinde avlanırlar. Vücutları soğuktan emniyetle korunur tüyleri ve derilerinden kaynaklı olarak. Kuluçka döneminde dört aya yakın aç kalabilirler ve kilolarında ciddi bir azalma olur yarı yarıya kuluçka kolonileri şeklinde dizilirler. Penguenler 2-3 arası yumurta yumurtlarlar. birer yumurta yumurtlar ve tek yumurtalarını ayakları üzerinde ve karınlarının altındaki gerçek kuluçka derisinin altında muhafaza ederek soğuktan korur. Yuva yapanların erkekleri, dişilerine çakıl taşları hediye ederek kur yapar. Dişi, karlar eridikçe bu taşlarla yuvasının seviyesini yükseltir. Erkek ve dişi sırayla kuluçkaya yatar. Bu sürelerde bir anne penguen ve bir baba penguen sırayla avlanırlar. Bazen geri dönüşler olmayabilir.

Penguenlerin Nesli ve İnsan İlişkisi

Penguenler insanlardan ve dış varlıklardan pek kaçamadıkları için yağlarından istifade etmek isteyenler tarafından çok miktarda avlanarak tüketiliyor. Çıkarılan bir çok kanun ile korunmaya çalışılıyorlar. Penguenlerin nesilleri son zamanlarda koruma altına alınmış ve gelişimleri gözlem altına alınmıştır. Dünyada ki bir çok hayvanat bahçesine gönderilen bazı penguenler o koşullara ayak uydurmuş ve yaşamlarını devam ettirmeyi başarmışlardır.

Penguenler Genel Özellikleri Listesi

Bilimsel adı: Spheniscidae
Hız: İmparator penguen: 6 – 9 km/sa
Yaşam süresi: İmparator penguen: 20 yıl, Küçük Penguen: 6 yıl
Boy: İmparator penguen: 1,1 – 1,3 m, Küçük Penguen: 30 – 35 cm, Galápagos Pengueni: 49 – 53 cm
Kütle: İmparator penguen: 23 kg, Küçük Penguen: 1,5 kg, Galápagos Pengueni: 2,5 kg
Kuluçka büyüklüğü: İmparator penguen: 1, Küçük Penguen: 1 – 3, Galápagos Pengueni: 1 – 3

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here